El riu Cardener estrena un nou itinerari a Súria, coincidint amb el final del Pla de Millora d’Actuacions en tots els trams

12 DE MARÇ DE 2019
El Cardener compta amb un nou itinerari al seu pas per Súria, coincidint amb l’acabament de la darrera fase del Pla de Millora d’Actuacions en tots els trams de la llera, que ja ha estat completada. El primer pas d’aquest itinerari ha estat la instal·lació de quatre plafons informatius sobre la importància natural i social del riu. L’objectiu dels nous plafons informatius instal·lats a l’entorn del Cardener és donar a conèixer la història i la rellevància actual d’aquest espai fluvial per a l’ecosistema de Súria. Aquest nou itinerari comptarà amb altres materials informatius i de difusió en format paper i a través d’internet.

Els continguts d’aquests quatre plafons estan relacionats amb l’entorn en el qual han estat instal·lats:

  • Plafó a l’entorn de la Fàbrica Vella. L’aprofitament de l’aigua per a l’activitat industrial i l’horta de Súria.
  • Plafó a l’inici del passeig del Riu (pont de Salipota). L’aprofitament de l’aigua per a la generació d’energia hidràulica i altres activitats.
  • Plafó a l’entorn de l’Estació d’Autobusos. La importància del riu Cardener a Súria i la necessitat de mantenir el seu bon estat ecològic.
  • Plafó a l’entorn de les Pistes de l’Escorxador. El bosc de ribera i la seva biodiversitat.

Aquesta és una iniciativa de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central.

El Pla de Millora d’Actuacions es va iniciar l’any 2017, impulsat per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

Els treballs realitzats han permès desbrossar, retirar bardisses i arbres morts o caiguts, a més d’eliminar la canya no autòctona i millorar la qualitat del bosc de ribera per tal que l’entorn del riu sigui més visible i accessible per a tothom.