«

»

L’Ajuntament dóna suport a la col·locació de caixes-niu de l’Escola Francesc Macià, en el marc del programa Escoles Verdes

19 DE MARÇ DE 2019
L’Ajuntament de Súria ha col·laborat amb la iniciativa de l’Escola Francesc Macià d’instal·lar caixes-niu construïdes pels alumnes de tercer i quart curs del centre. Aquesta actuació s’emmarca dins de la temàtica ’L’entorn i el riu Cardener’, sobre la qual estan treballant els tres centres suriencs d’educació primària dins del programa Escoles Verdes.
Les caixes-niu han estat instal·lades a l’entorn de Joncarets i de la Riera del Tordell amb el suport de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, i de la tècnica municipal de Serveis Ambientals. També se’n posaran al pati de l’Escola Francesc Macià, que ja disposa d’una menjadora per atreure els ocells i així poder-los observar de prop.

Un dels objectius d’aquestes caixes-niu és facilitar la nidificació dels ocells insectívors, que acostumen a triar arbres vells amb cavitats pe fer-hi els nius. Es considera que la millor època per instal·lar-les és ara, en les setmanes prèvies a l’inici de la primavera.

L’Ajuntament de Súria preveu donar suport a altres iniciatives similars per donar a conèixer la riquesa natural de l’entorn fluvial de la vila.