«

»

L’Ajuntament dóna suport a la col·locació de caixes-niu de l’Escola Francesc Macià, en el marc del programa Escoles Verdes

L’Ajuntament de Súria ha col·laborat amb la iniciativa de l’Escola Francesc Macià d’instal·lar caixes-niu construïdes pels alumnes de tercer i quart curs del centre. Aquesta actuació s’emmarca dins de la temàtica ’L’entorn i el riu Cardener’, sobre la qual estan treballant els tres centres suriencs d’educació primària dins del programa Escoles Verdes.
Les caixes-niu han estat instal·lades a l’entorn de Joncarets i de la Riera del Tordell amb el suport de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, i de la tècnica municipal de Serveis Ambientals. També se’n posaran al pati de l’Escola Francesc Macià, que ja disposa d’una menjadora per atreure els ocells i així poder-los observar de prop.

Un dels objectius d’aquestes caixes-niu és facilitar la nidificació dels ocells insectívors, que acostumen a triar arbres vells amb cavitats pe fer-hi els nius. Es considera que la millor època per instal·lar-les és ara, en les setmanes prèvies a l’inici de la primavera.

L’Ajuntament de Súria preveu donar suport a altres iniciatives similars per donar a conèixer la riquesa natural de l’entorn fluvial de la vila.