L’Ajuntament i la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener fan revisions especials per identificar l’ADN d’excrements canins

26 DE MAIG DE 2022

L’Ajuntament de Súria i la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener porten a terme revisions periòdiques especials a la via pública per identificar l’ADN d’excrements canins que no hagin estat recollits. Aquestes actuacions són a càrrec de l’agent cívic de la Mancomunitat, amb el suport de la Policia Local i del servei de neteja viària.

Els recorreguts es defineixen a partir de les problemàtiques que hagin estat detectades en els diferents barris de la vila.

L’actual Ordenança Municipal de protecció, control i tinença d’animals estableix que les persones propietàries de gossos poden ser sancionats amb multes a partir de 100 euros si no recullen els excrements dels espais públics o privats d’ús públic. En cas de reincidència, la sanció pot superar els 400 euros.

També s’aplica aquest mateix règim de sancions per dipositar les defecacions dels animals fora dels llocs destinats a aquesta finalitat, o per deixar-los orinar en façanes d’edificis i mobiliari urbà. Cal portar sempre una ampolla o envàs per a la neteja de l’orina.

Súria compta amb papereres especials per a excrements de gossos al centre urbà i a diferents barris de la vila. Els excrements d’animals també es poden llançar als contenidors de rebuig.

Una quarantena de persones voluntàries participa en la jornada de neteja de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Súria

24 DE MAIG DE 2022

Una quarantena de persones voluntàries va participar divendres 20 de maig en una jornada de neteja de l’entorn, dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’acció es va desenvolupar a l’entorn de la Residència Bell Repòs i del Cementiri Municipal.

Aquesta jornada de neteja va ser organitzada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Súria, ICL Iberia, Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i Centre Excursionista de Súria, amb la participació d’Ampans i la col·laboració de l’empresa Exland. Els residus recollits van ser portats a la Deixalleria Municipal.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus forma part de l’European Clean Up Day, una iniciativa d’àmbit europeu, impulsada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions. El seu objectiu és sensibilitzar sobre la problemàtica dels residus que es llencen incontroladament a l’entorn natural.

A Súria, les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus van començar a principis d’aquest mes de maig amb accions de neteja de les Escoles Verdes. En aquestes accions van participar prop de 180 alumnes i professorat de les Escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac.

Súria inicia la seva participació en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb accions de neteja de les Escoles Verdes

11 DE MAIG DE 2022

Les Escoles Verdes de Súria van portar a terme accions de neteja a l’entorn amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, dins de l’European Clean Up Day. La participació de la vila en aquesta iniciativa d’àmbit europeu es completarà divendres 20 de maig amb una jornada de neteja oberta a tothom.

Prop de 180 alumnes i professorat de les Escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac van ser el passat divendres 6 de maig en l’acte de cloenda de les activitats escolars de la Setmana. Aquest acte de cloenda va tenir lloc a la plaça de Sant Joan.

En aquest mateix espai es van dipositar sacs amb els residus netejats per l’alumnat de les Escoles Verdes de Súria per tal de sensibilitzar sobre la necessitat de reduir la generació de residus.

En el transcurs de l’esmentat acte de cloenda es van fer activitats participatives i un berenar saludable. Representants de l’alumnat hi van llegir escrits per explicar la seva experiència i demanar més conscienciació sobre la preservació del medi ambient. “Entre tots podem aconseguir un planeta millor, menys contaminat i més net”, va ser una de les frases llegides.

La jornada del divendres 20 de maig tindrà lloc a l’entorn de la Residència Bell Repòs i del Cementiri Municipal. Prèviament, les persones participants s’hauran de concentrar a les 10.00 h al Parc Municipal Macary i Viader, des d’on seran traslladades als punts d’actuació amb el bus urbà.

Es recomana que les persones participants portin calçat i roba còmoda, aigua i alguna cosa de menjar. Aquesta jornada oberta a tothom acabarà aproximadament a les 12.00 h amb un petit refrigeri al Parc Municipal Macary i Viader.

A Súria, les accions de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus són organitzades per l’Ajuntament a través de l’àrea municipal de Medi Ambient, la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener, l’empresa ICL, Centre Excursionista de Súria i les Escoles Francesc Macià, Salipota i Fedac, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.