«

»

La Setmana de la Mobilitat a Súria presenta una prova pilot per racionalitzar l’accés als centres d’ensenyament

15 de Setembre de 2017

Súria celebrarà a partir d’aquest dilluns 18 de setembre una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa d’àmbit europeu que enguany es celebra sota el lema ’Mobilitza’t per un aire més net!’. Les activitats previstes tindran lloc entre els dies 18 i 24 de setembre, i estaran centrades en promoure el desplaçament a peu a les escoles, l’ús del transport públic i i la racionalització de l’accés als centres d’ensenyament en vehicle privat.

Per aquest motiu, durant la Setmana es portarà a terme una prova pilot per facilitar, fer més àgils i més segurs els desplaçaments en vehicle privat a les escoles, reduint els problemes que sovint es generen en hores punta, especialment a les entrades matinals.

La Policia Local i altres treballadors de l’Ajuntament, així com voluntaris, habilitaran espais marcats com àrees ’Petó i Adéu’ per aturar el vehicle durant dos minuts per tal que els escolars en puguin baixar. També seran senyalitzats itineraris per accedir a peu a les escoles de la vila i a l’Institut Mig-Món.

Pel que fa als accessos als centres d’educació infantil, hi haurà àrees d’estacionament preferent durant cinc minuts per poder acompanyar els infants als centres de preescolar.

Aquestes àrees ’Petó i Adéu’ funcionaran entre dilluns 18 i divendres 22 de setembre pels matins en els següents horaris:

  • De 7.45 a 8.15 h per a l’alumnat de l’Institut Mig-Món, a la rotonda del Mirador.

  • De 8.45 a 9.15 h per a l’alumnat de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat, Fedac-Súria i escola bressol municipal Petit Estel.

Com en edicions anteriors de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, el bus urbà de Súria, conegut popularment com la Guagua, serà gratuït durant tota un jornada, que enguany serà divendres 22 de setembre.

El programa de la Setmana acabarà dissabte 23 de setembre amb una pedalada popular i altres activitats incloses dins del Dia de la Bicicleta, que es tancarà amb una festa de cloenda. La pedalada tindrà dos circuits per a infants i adults.

En el transcurs de la Setmana també es podrà participar en el concurs fotogràfic ’Apunta’t al Clic Mob’, enviant imatges sobre transport i mobilitat sostenible a instagram amb l’etiqueta #mobilitat2017.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és organitzada a Súria per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, amb la col·laboració dels centres d’ensenyament de la vila i de persones voluntàries.