«

»

Més d’una vintena de persones participen en la visita guiada a la riera del Tordell, dins del projecte de millora de la funció connectora d’aquest espai natural

14 de Juny de 2017
Més d’una vintena de persones van participar en una visita guiada a la riera del Tordell, en la primera activitat participativa del projecte de millora de la funció connectora d’aquest espai natural. Aquest dijous 15 de juny tindrà lloc una reunió amb els hortolans de la vila per informar sobre les actuacions previstes i els requisits per actuar en hortes fluvials.La reunió amb els hortolans es farà de 19.00 a 20.00 h a la zona de les hortes, sota la cinta transportadora de la mina.

El projecte de millora de la funció connectora de la riera del Tordell forma part de les mesures compensatòries acordades entre l’Ajuntament de Súria i l’empresa ICL pels treballs de construcció de l’accés de la rampa minera de Cabanasses. El projecte serà finançat íntegrament per la companyia minera i serà desenvolupat per les empreses ACC Assessors Ambientals de Catalunya i Naturalea.

La visita guiada va començar amb un esmorzar al Parc Municipal Macary i Viader, i unes paraules de benvinguda de l’alcalde Josep Maria Canudas, que va parlar sobre la importància del projecte per a la recuperació d’aquest entorn.

El guiatge va anar a càrrec d’Andreu Salvat i Inma Rueda, de l’empresa especialitzada Naturalea. Entre les persones participants es trobava el regidor de Medi Ambient, Joan Pere Ruiz, el director de Medi Ambient d’ICL, Lluís Fàbrega, i diferents membres de la corporació municipal.

Segons Andreu Salvat, per millorar la funció connectora és ’imprescindible’ recuperar el potencial biològic i ambiental de l’espai fluvial des d’una perspectiva global.

La primera actuació ha estat la retirada de canyes dels indrets on aquesta espècie invasora resultava més problemàtica, atès que la seva proliferació comporta un empobriment del medi natural i incrementa el risc en cas d’aiguat. Els terrenys afectats han estat parcialment revegetats, si be les plantacions amb espècies autòctones pròpies de Súria no es completaran fins a la tardor.

Altres accions previstes són una plantada popular (dissabte 21 d’octubre), a més d’activitats amb les escoles i una jornada específica per al veïnat del barri de Joncarets, entre d’altres accions participatives.