«

»

L’Ajuntament reprèn la publicació del calendari de la Closcaneta amb l’estrena d’una nova imatge del personatge

29 DE DESEMBRE DE 2021

L’Ajuntament de Súria ha reprès la publicació del calendari de la Closcaneta amb l’estrena d’una nova imatge d’aquest personatge, símbol de les iniciatives de sensibilització mediambiental que es fan al municipi. Com en les anteriors edicions, el calendari serà distribuït gratuïtament a les llars de la vila.

Aquesta nova imatge de la tortuga Closcaneta ha estat realitzada per la dissenyadora surienca Maria Vila, amb un canvi d’estil en relació amb el dibuix característic del personatge. En aquesta nova edició del calendari es fa un reconeixement a la Closcaneta tradicional i al seu dibuixant, el manresà Pep Soler, que va encarregar-se del disseny del calendari fins a la seva jubilació.

El calendari d’aquest 2022 està dedicat a la prevenció de residus. Com és habitual, en el full de cada mes s’hi inclouen recomanacions per evitar el malbaratament de recursos i afavorir el reciclatge i la recollida selectiva. També s’hi ofereix informació sobre la distribució dels residus en els contenidors de recollida selectiva.

La publicació del calendari és una iniciativa de l’àrea municipal de Medi Ambient, amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

L’Ajuntament de Súria va començar a publicar el calendari de la Closcaneta l’any 1998. Des d’aleshores només va deixar d’aparèixer l’any 2021, en un context marcat per les dificultats provocades per l’esclat de la pandèmia.

La Closcaneta va néixer l’any 1996 per iniciativa de l’Ajuntament de Súria com a protagonista d’un fulletó promocional sobre recollida selectiva. La bona acollida al personatge va propiciar la seva continuïtat a través del calendari, que també es va difondre a altres municipis de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

La popularitat de la Closcaneta va donar lloc l’any 2006 a la creació d’un capgròs amb la seva fesomia. Tot i el canvi d’imatge del personatge en el calendari, aquest capgròs continuarà participant en les activitats mediambientals adreçades als infants de la vila.