«

»

El ple municipal aprova una moció per a la implantació de contenidors intel·ligents de recollida selectiva

28 DE MAIG DE 2021

El ple municipal va aprovar per 10 vots a favor (PSC, GIIS, aiS i JxS) i 2 abstencions (ERC) una moció per a la implementació de contenidors intel·ligents com a sistema per incrementar l’eficiència de la recollida selectiva a la vila. La moció va ser aprovada en la darrera sessió ordinària del ple, que va tenir lloc dijous 27 de maig.

Actualment, el percentatge de recollida selectiva a Súria és del 35%, lluny dels nivells que es registren en altres municipis. En la moció s’expressa la voluntat de “mantenir àrees de contenidors al carrer, millorant-ne els espais i entorns, i reduint-ne el nombre, mentre s’aposta per un sistema de recollida d’alt rendiment”.

A diferents municipis del Bages han estat implantats sistemes basats en contenidors intel·ligents o en el porta a porta com a mitjans per incrementar el percentatge de recollida selectiva, que a Súria és actualment del 35%. Segons la moció, l’elecció entre un d’aquests dos sistemes ha de tenir en compte “aspectes socials, orogràfics i de salubritat”.

Fins ara, un total d’onze municipis bagencs han manifestat la voluntat d’implantar contenidors intel·ligents amb control d’accés i identificació d’usuari. En la moció també es manifesta el compromís de dur a terme campanyes de conscienciació sobre la implementació d’aquest sistema a Súria.

La moció serà traslladada al Consell Comarcal del Bages, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus i la Generalitat.

La sessió es va celebrar amb una absència en el grup municipal d’ERC.