Més d’una setantena de persones participen a Súria en la jornada de neteja de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

10 DE MAIG DE 2021

Súria es va afegir de nou a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una jornada de neteja que es va desenvolupar el passat dissabte 8 de maig en diferents punts de l’entorn natural de la vila, amb la participació de més d’una setantena de persones. L’organització d’aquesta activitat va anar a càrrec de l’Ajuntament, l’empresa ICL, el Centre Excursionista i la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

L’acció de neteja va tenir lloc a la Riera del Tordell, El Salí i Cal Jover. Les persones participants van rebre un kit del ‘Let’s Clean Up Day’, lema que identifica la Setmana en el conjunt d’Europa. En total, van ser recollits més de 300 quilos de residus.

La jornada es va iniciar al Parc Municipal Macary i Viader, i va comptar amb la participació del regidor de Medi Ambient, Miquel Soliva, directius d’ICL i membres de la plantilla de l’empresa minera, del Centre Excursionista i de la Mancomunitat Intermunicipal de Cardener, entre d’altres persones. Posteriorment, els residus recollits van ser dipositats a la Deixalleria Municipal.

Súria participa de forma habitual en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, els objectius de la qual són conscienciar sobre el volum de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i col·laborar en la preservació de l’entorn. A Catalunya, aquesta iniciativa compta amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.