Súria s’afegeix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una acció de neteja a diferents llocs del municipi, aquest dissabte 8 de maig

3 DE MAIG DE 2021

Súria participarà enguany en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb una jornada de neteja de l’entorn, que tindrà lloc dissabte 8 de maig a diferents llocs del municipi. Aquesta acció es desenvoluparà amb aplicació de mesures anti-covid i caldrà apuntar-s’hi prèviament a través del web www.suria.cat/aforaments.

Les zones previstes per a aquesta jornada de neteja seran la riera del Tordell, El Salí, Sant Salvador del Quer, Cal Jover i l’entorn del Cementiri Municipal. Les persones participants rebran un kit del ‘Let’s Clean Up Day’, el lema que identifica la Setmana en el conjunt d’Europa.

L’acció de neteja es farà de 10.00 a 13.00 h, amb punts de trobada diferents per a cada zona. La informació sobre aquests punts de trobada es podrà trobar en el web de reserva prèvia.

Els equips de neteja estaran formats per un màxim de divuit persones a cada zona, tot i que s’hi actuarà en grups més reduïts per poder mantenir les distàncies de seguretat. La participació en aquesta acció podrà ser individual, en grup o familiar. Caldrà portar roba i calçat còmodes, i esmorzar.

L’organització d’aquesta jornada de neteja és a càrrec de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, Centre Excursionista de Súria, empresa ICL Iberia i Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

El ‘Lets Clean Up Europe’ és una acció comuna a tot el continent per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i per promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests materials. A Catalunya, la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus compta amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.