«

»

El Consell de Medi Ambient exposa les seves propostes d’actuació i convida a la participació de tothom

22 DE NOVEMBRE DE 2019
Prop d’una trentena de persones va participar en la darrera sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient, durant la qual es van exposar els projectes d’aquest òrgan consultiu i de participació. Totes les persones interessades en assistir a les properes reunions i activitats del Consell ho poden comunicar enviant un missatge a través del web municipal (www.suria.cat/missatge).

La reunió va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb la presència de l’alcalde Albert Coberó i del regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pere Requena. En el transcurs de l’acte es van exposar la situació actual i les propostes d’actuació en les quatre comissions del Consell (Energia, Escoles Verdes, Aigua i Medi Natural, i Residus i Neteja Viària).

Les principals propostes d’actuació plantejades per a les quatre comissions del Consell Municipal de Medi Ambient són les següents:

  • Aigua i Medi natural. Planificar futures actuacions a la llera del riu Cardener i rieres afluents, d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), i debatre el model de gestió de l’aigua a la vila.
  • Energia. Plantejar la viabilitat d’utilitzar energies renovables en els equipaments municipals i els centres escolars.
  • Escoles Verdes. Entrar a formar part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat i incloure més centres escolars en les activitats del programa Escoles Verdes.
  • Residus i Via Pública. Redactar una diagnosi d’alternatives per a la recollida de residus, estudiar la viabilitat d’una planta de tractament i valorització de residus, i fomentar l’autocompostatge entre els hortolans, les masies i els nuclis aïllats del municipi.

Entre les persones assistents a la sessió plenària del Consell es trobaven representants d’una quinzena d’entitats de la vila. Durant la reunió hi va haver nombroses intervencions sobre projectes i temes d’actualitat mediambiental.