«

»

Centenars d’alumnes de les escoles d’educació primària participen en les activitats de la Setmana de la Natura a Súria

14 DE JUNY DE 2019

Centenars d’alumnes de les escoles surienques d’educació primària van participar en les activitats de la Setmana de la Natura, que van estar centrades en el riu Cardener i el seu entorn. El desenvolupament d’aquesta iniciativa també ha estat la cloenda del programa Escoles Verdes en aquest curs escolar a Súria.

Les activitats de la Setmana de la Natura han consistit bàsicament en recorreguts per l’entorn del riu, conta-contes i sessions recollides de brossa, amb la participació d’alumnes d’educació infantil i cicles inicial, mitjà i superior de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac.

Un altre acte destacat van ser les sessions de l’espectacle ‘Descobreix l’aigua’ de l’animador i divulgador científic Dani Jiménez sobre el cicle de l’aigua i la necessitat de fer un ús racional i sostenible d’aquest element imprescindible per a la vida. Les sessions van tenir lloc al Teatre del Foment Cultural.

La Setmana de la Natura és una campanya d’àmbit català que vol incentivar l’organització d’activitats sobre la importància de tenir cura de l’entorn natural i el territori.

Dins dels actes de la Setmana de la Natura, també s’hi va portar a terme un concurs de fotografies publicades a Instagram sobre el riu Cardener i el seu entorn natural. El veredicte d’aquest concurs es farà públic properament.

La celebració de la Setmana de la Natura a Súria ha estat organitzada per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac, la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i l’Ecorail del Cardener, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Veredicte del concurs fotogràfic de la Setmana de la Natura a Instagram

Una de les activitats de la Setmana de la Natura ha estat la convocatòria d’un concurs de fotografies publicades a la xarxa social Instagram sobre el riu Cardener o el seu entorn natural.

La guanyadora ha estat Eva Bau (Súria) per una fotografia de l’impacte d’un roc sobre la superfície del riu. El premi del concurs és un viatge per l’Ecorail del Cardener per a dues persones.