«

»

El nou itinerari ambiental del riu Cardener s’estrena amb una participada caminada

11 D’ABRIL DE 2019
Prop de 150 persones van participar diumenge 7 d’abril en una caminada pel nou itinerari ambiental del Cardener al seu pas per Súria, després dels treballs de neteja realitzats al llarg de la llera del riu i de la col·locació de diferents plafons informatius sobre la importància social i natural del riu. Aquesta activitat s’emmarcava en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua.

L’organització de la caminada va anar a càrrec de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i del Centre Excursionista, amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la Diputació de Barcelona.

La caminada es va desenvolupar entre l’entorn de Cal Jover i el pla de Reguant, amb un recorregut aproximat de 10,5 quilòmetres que va incloure alguns trams de camins poc coneguts i que les tasques de neteja de la llera han fet més transitables. La sortida va tenir lloc a la plaça de Sant Joan, on també es va oferir un esmorzar per a tothom.

El Pla de Millora d’Actuacions a la llera del riu Cardener s’ha desenvolupat entre els anys 2017-19, impulsat per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i amb el suport de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener.

Els treballs realitzats han permès desbrossar, retirar bardisses i arbres morts o caiguts, a més d’eliminar la canya no autòctona i millorar la qualitat de bosc de ribera.

Coincidint amb el final d’aquests treballs, han estat instal·lats quatre plafons informatius que són ubicats a l’entorn de la Fàbrica Vella, a l’inici del passeig del Riu (entrada pel pont de Salipota), a l’entorn de l’Estació d’Autobusos i de les Pistes de l’Escorxador.

També ha estat editat un díptic informatiu sobre aquest nou itinerari ambiental, destacant la riquesa del patrimoni natural del bosc de ribera i l’entorn del riu Cardener al seu pas pel municipi.

El nou itinerari ambiental del riu Cardener a Súria es pot consultar a través d’internet des del web http://naturalocal.net/ca i l’aplicació Natura Local.