«

»

El Consell Municipal de Medi Ambient reforçarà els seus canals de participació

El Consell Municipal de Medi Ambient de Súria reforçarà els seus canals de participació en les activitats que es desenvolupin enguany a través de la Xarxa de Voluntariat Ambiental i altres canals. Així es va acordar en la darrera reunió plenària d’aquest òrgan de participació, que va servir per fer balanç de les actuacions de l’any 2018 i presentar els principals projectes previstos per a enguany.El ple del Consell Municipal de Medi Ambient va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, sota la presidència de l’alcalde Josep Maria Canudas i del regidor de Medi Ambient, Joan Pere Ruiz.

Una de les actuacions previstes per a aquest any 2019 serà el desenvolupament d’un itinerari ambiental a l’entorn del riu Cardener, amb el suport de la Diputació de Barcelona. També continuarà el procés d’instal·lació de papereres de recollida selectiva en diferents punts del nucli urbà.

Les activitats del programa Escoles Verdes estaran centrades en l’entorn natural del riu. D’altra banda, les escoles de la vila disposaran d’un kits solars per a la generació d’energia fotovoltaica.

La sessió del Consell Municipal de Medi Ambient també va servir per recordar les actuacions mediambientals desenvolupades durant l’any passat, com l’execució de diferents fases del Pla de Millora de la llera del riu Cardener, el Cens Genètic Caní, l’inici del canvi d’il·luminació en equipaments municipals, el nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics, el web de consums energètics municipals o la recent ubicació d’una estació de control de la contaminació atmosfèrica en el municipi.

Un altre dels temes tractats va ser l’endarreriment en la implantació del sistema de recollida porta a porta, a causa de la resolució judicial que obliga la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener a reiniciar el procediment.