«

»

La mobilitat sostenible és el tema central del calendari de la Closcaneta per a aquest any 2019

La mobilitat sostenible és enguany el tema central del calendari de la tortuga Closcaneta, el personatge que simbolitza les accions per a la sostenibilitat i el respecte mediambiental a Súria i altres municipis del Mig Cardener i el seu entorn. Aquesta nova edició del calendari ha estat distribuïda a les llars de Súria en els darrers dies.Enguany, la Closcaneta proposa cada mes una acció per avançar cap un model de mobilitat més sostenible i contribuir a viure ’en ciutats més segures, silencioses i saludables’. Les principals recomanacions són les següents:
  • Donar prioritat a la mobilitat a peu i en bicicleta com a sistemes de desplaçament urbans més eficients i saludables.
  • Promoure la utilització del transport públic col·lectiu.
  • Fomentar un ús racional del cotxe, així com al seva utilització compartida.
  • Promoure l’ús de mitjans de transport més eficients i fomentar l’ús de combustibles alternatius, com els biocombustibles.
  • Promoure l’ús de vehicles impulsats amb energies renovables, com els vehicles híbrids o elèctrics.
  • Fomentar la reducció de les emissions contaminants i el soroll per crear un entorn urbà més saludable.

Aquest és el 21è calendari de la Closcaneta, personatge que va néixer per iniciativa de l’Ajuntament de Súria. Actualment, aquesta publicació es distribueix a Callús, Castellnou de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Súria i a l’entitat municipal descentralitzada de Sant Martí de Torroella.

El calendari de la Closcaneta es distribueix a tots els domicilis de Súria. L’edició compta amb la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i la Diputació de Barcelona.