«

»

El Cens Genètic Caní de Súria ja disposa de les dades de 644 gossos

El Cens Genètic Caní de Súria ja disposa de les dades de 644 gossos, xifra equivalent al 74% del nombre total d’aquestes mascotes que es troben identificades a la vila. La iniciativa va ser posada en marxa durant l’any passat per la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i l’Ajuntament de Súria.
Des de la seva posada en marxa, les dades del Cens Genètic Caní han servit per identificar els responsables d’alguns dels 78 casos d’incivisme detectats per la Policia Local, la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, i els efectius del servei de neteja viària. Aquest casos d’incivisme han consistit bàsicament en l’abandonament de deposicions a la via pública.

Des de l’1 de juny de 2017 és obligatori que tots els propietaris de gossos del municipi aportin les dades de les seves mascotes al Cens Genètic Caní. L’actual ordenança municipal sobre pertinença, control i tinença d’animals també obliga a inscriure tots els gossos en el cens general d’identificació d’animals de companyia.

Per aquest motiu, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament fa una crida especial als propietaris de gossos que encara no formen part del Cens Genètic Caní o del cens general per tal d’aportar-hi les dades de les seves mascotes com a garantia d’una tinença responsable.

L’esmentada ordenança també obliga els propietaris de gossos a recollir immediatament les deposicions dels seus animals.